Den sorte panters flugt

Da den sorte panter i 1971 stak af fra Aalborg Zoo, stod byen på den anden ende, indtil panteren efter et døgns tid blev fundet og skudt i Svendsgade. De første meldinger lød på, at den var set krydse Kong Christians Allé med kurs mod Almenkirkegården. Derfor patruljerede bevæbnet politi på kirkegården - alt imens hverdagsaktiviteterne på kirkegården, som man kan se, fortsatte. Foto: Grete Dahl

Historien om panteren begynder en forårsaften 8. maj i 1971, da bogtrykker Erik Burmester, som boede på Bejsebakkevej, gik tur i zoo og så, at panteren havde forvildet sig ud af sin gård og befandt sig i mellemhegnet mellem to rovdyrgårde.
Han tog kontakt til daværende direktør Richard Stenild, som sammen med en dyrepasser tog bestik af situationen. De mente ikke, panteren kunne slippe ud og ville derfor lade den blive, hvor den var indtil næste morgen.
Men da var panteren væk.

Store politistyrker, Falck og zoos dyrepassere deltog i eftersøgningen af panteren. Politiet advarede i en ekstra radioudsendelse folk mod at lede efter panteren, men på trods af dette var hundredevis af aalborgensere ude at lede i Mølleparken, tæt ved Aalborg Zoo.

I løbet af d. 9. maj indløb der pludselig en melding til politiet: "Der står en panter ude på trappen”. Meldingen kom fra smed Frederik Larsen fra Valdemarsgade 34 i Aalborg midtby. Den første på stedet var politiassistent Erik Christensen, der valgte at skyde panteren, inden dyrepassere og flere politifolk nåede frem.

Der var efterfølgende en del debat om, hvorvidt man kunne have valgt at indfange eller bedøve den sorte panter og bringe den tilbage til sit anlæg.

Panteren kan i dag ses udstoppet i Aalborg Zoos udstillingsbygning.